Eskildsen Safari
Shobi
Shobi ligger kun ca. 50 kilometer til Phalaborwa med den centrale gate til Kruger Nationalparken og med en lille lufthavn, man kan flyve til fra Cape Town eller Johannesburg. Der er lidt kortere til Hoedspruit. Farmen ligger langt fra store veje, så det er et sted med fred og ro, og den ligger et sikkert sted.

Shobi ligger nabo til farmen Lamula, hvor vi også tilbyder jagter og naturture. Se mere om Lamula HER.

Shobi er en smukt beliggende farm med et kuperet terræn med mange udsigtspunkter ud over den flod, der over cirka 5 kilometer strækker sig gennem farmen, og hvor Shobi over et godt stykke ejer begge flodbredder.

Af dyr kan nævnes impala, bushbuck, nyala, wilderbeest/gnu, zebra, waterbuck, klipspringer, grey duiker, steenbok, kudu, Sharpe's Grysbock, hyæne, sable antilope, bushpig, vortesvin, giraf, leopard, sjakal, forskellige kattedyr og et meget varieret fugleliv. Desuden ligger Shobi nabo til et reservat med The Big 5, så her er der mulighed for at opleve og fotografere endnu flere dyr, hvis ikke man hellere vil køre en tur til Kruger nationalparken!

Herover ses de centrale opholdsfaciliteter på Shobi: 
Til venstre på billedet ses det helt nyrenoverede Hus 2 og til højre Hus 1, hvor der er lavet to helt nye værelser. I midten ses den overdækkede Lapa, med køkkenfaciliteter, bar og spisested. Lige til højre for den ses swimmingpoolen, og bag den ligger en åben Boma med bålsted, spisested og med godt læ. (Både billedet og oversigtsplanen kan ses i større udgaver ved at klikke på dem)

I både Hus 1 og Hus 2 er der køkkenfaciliteter, opholdsstue, selvstændige terasser samt 4 dobbeltværelser alle med eget bad. I Hus 1 er to af værelserne de 2 ejeres private rum, og i et af værelserne i Hus 2 er der flere sovepladser f.eks. for familier.

Ved Lapaen er der en stor fælles terrasse med bålsted og grill. Terrassen er placeret med en fantastisk udsigt over flodelejet og det meget varierede dyreliv der.

Albert's House:
På farmens højeste punkt er der desuden en unik mulighed for at bo endnu længere ude i naturen i Albert's House, der oprindeligt blev kaldt Lady Godiva efter en af minerne på farmens område.  

Huset er bygget af den tidligere manager, Albert, og rummer 2 dobbeltværelser samt en stor platform hængende i et træ med ekstra sovepladser. Der er kun solenergi og gas på Albert's House, men et fantastisk udekøkken med en enestående udsigtsplatform over hele området samt et brusebad helt oppe på toppen. Se flere billeder fra Albert's House via linket herunder, men de yder slet ikke stedet retfærdighed. Det sted skal opleves!

Det første billede herunder er fra før renoveringen af husene og de andre faciliteter.

Det er taget fra den anden side af floden, og det viser beliggenheden lige ned til Makhutswi River, som er en biflod til Olifant River. Mængden af vand varierer meget og afhænger af nedbøren og årstiden, men der er altid lidt vand i flodlejet som pools og søer samt under sandet, så der er altid frodigt langs flodlejet.

Derefter ses et nyere billede taget efter renoveringen med bl.a. de nye stråtage og den større terrasse - og i en lidt tørre periode.

Shobi i flere billeder - og mere tekst:

Shobi - fælles faciliteter - Klik HER

Hus 1 - Klik HER

Hus 2 - Klik HER

Albert's House - Klik HER

Natur og dyreliv - Klik HER