Eskildsen Safari
Trofæer, konservator og hjemtransport af trofæer
Trofæer

Ud over de store oplevelser er flotte og spændende trofæer på væggen (eller gulvet) derhjemme et af formålene med safarier.

Trofæerne er også et godt minde om turen, men allerede når dyret er skudt, skal du være klar til at beslutte, hvordan dit trofæ skal se ud: 

Skal det skuldermonteres eller skalpmonteres (Scandinavian mount), og vil du have skindet med hjem?

Afgørende for valget er bl.a. hvordan det ser ud med plads til trofæerne derhjemme, og alle dyr / trofæer behøver heller ikke ordnes ens.

Er der plads til en skuldermonteret kudu, hvor trofæet fra nederste del af trofæet til hornspidserne måske kan være 1,80 cm?
Vil du have dyr kiggende ned fra væggene i stuen eller jagtværelset?
Hvad synes du (eller din familie) ser pænest ud?
Hvad skal der ofres på den del af turen til Sydafrika

Skal konservatorarbejdet udføres i Sydafrika, eller vælger du at få skind og horn præpareret og gjort færdige hos en dansk konservatorer?
Afgørende her er dels økonomi og dels kvalitet. Det er der sommetider sammenhæng mellem, og de bedste danske konservatorer laver noget fantastisk flot arbejde, som er svært at få lavet lige så godt i Sydafrika, men prisen er også en anden her.

De fleste jægere fra EskildsenSafari vælger at få trofæerne gjort færdige i Sydafrika, og EskildsenSafari har fundet et dygtigt firma at samarbejde med om alt det praktiske.

Priserne er rimelige og kvaliteten er i top.

Fra dyret er skudt, må der på varme dage, som der er mange af i Sydafrika, højest gå 45 minutter til det er under skinning i slagtehus, hvis du enten vil have skindet med hjem helt, eller hvis det meste skal bruges til skuldermontering. Ellers falder hårene af de fleste dyrearters skind under garvningen. Derfor er det vigtigt at være klar med en hurtig afgørelse.
Konservatorens arbejde forberedes, så det færdige resultat bliver godt og svarer til jægerens ønsker. Skindene saltes ned og tørres, og skalpene gøres klar til monteringen.

Alle trofæer forsynes med solide navneskilte til identifikation af de forskellige jægeres trofæer.

Konservator

Besøg hjemmesiden for firmaet Safari Taxidermy her og studer de forskellige muligheder for montering af trofæerne i billedgalleriet.

Priser i dollars for de forskellige monteringsmåder kan ses her, og skal trofæet7sklindet kun sendes hjem til konservator i Danmark som "dip", koster klargøring dette.
Cirkapriser på hjemtransport af trofæerne kan oplyses eller findes her, hvis det ønskes.

På billederne længere nede på denne side kan du se, hvordan trofæerne kommer til Danmark i transportkasser.

Herover ses de samme trofæer i 2 versioner:
Øverst som de så ud på Vygeboom efter den første klargøring til konservator, og nederst som de så ud ved leveringen i Danmark.
Trofæopmåling
Nyalen øverst til højre på billedet var rigtig flot og blev lige efter jagten vurderet til måske at være stor nok til en medalje.
Da lejlighed bød sig til at få den målt op ved en lokal handler af jagtudstyr, blev den pillet ned af væggen og kørt til måling af Sten og Else Breith fra Nordisk Safariklub.

Den blev målt til 62 point (det samme tommer som den samlede længde af begge horn + omkredsen af begge horn ved bunden - målt i engelske tommer), og grænsen for bronzemedalje var 63 point i henholdt til reglerne for SCI - Safari Club International!

Se mere på Nordisk Safariklubs hjemmeside HER

Giraf som trofæ
Normalt foregår skinning i slagtehuset ved managerens beboelse, men denne serie på 5 billeder viser en sitiuation, hvor det er nødvendigt at foretage det ude i bushen, hvor dyret faldt.

En giraf er blevet skudt, fordi den var alvorligt skadet på det ene ben af en snare. Den gik lidt væk fra skudstedet og døde inde i buskene, så der først måtte fældes nogle træer og buske, så arbejdsholdet kunne komme til.

Det er så stort et dyr, at skinning og partering foregik på en pressening på skudstedet. Kødet måtte køres hjem i flere omgange, og som det ses på de nederste 2 billeder, skulle der 5 personer til bare at løfte skindet hen til og
helt op i bilen.

Sådan ser det ud, når trofæerne kommer hjem
Hvis man har været i Sydafrika for at gå på jagt, føles ventetiden lang, til trofæerne kommer hjem, og spændingen er stor.

Ofte tager det et års tid, inden konservator-værkstedet har en passende sending klar til transport, og også hjemtransporten kan tage lang tid

På billederne, der er fra to forskellige begivenheder med udpakning af store trækasser, er nogle af deltagerne fra jagtture til farmen i Sydafrika samlet i Aalborg eller i Århus for at pakke nogle transportkasser op og fordele trofæerne - de helmonterede, de skuldermonterede, dem med almindelig skalpmontering samt de garvede skind.

På billederne kan man se når låget lige er taget af en kasse, og man kan se den stabile pakning af det hele med alle trofæer solidt skruet fast på siderne af kassen, der er stivet af med polstrede tværpinde. Herunder dukker de første skuldermonterede dyr op i i kassen, og den første spænding udløses - samtidig med at de mange minder fra turen dukker op igen i alle deltagernes hoveder - og snakken går.

På billedene herunder er låget taget af endnu en stor transportkasse med flere trofæer - bl.a. en helmonteret og meget flot impala.
Trofæerne stilles op på gulvet og fordels til de rette ejere i de grupper af jægere, der var sammen på turene - og trofæerne beundres og sammenlignes. Herover ses to forskellige monteringer af en waterbuck - en (uudpakket) skalpmonteret og en meget stor og flot waterbuck som skuldermonteret.
Til højre ses impala, gnu/wilderbeest, waterbuck og en gnu/wilderbeest mere. I baggrunden ses en uudpakket skalpmonteret impala.
Til venstre endnu et billede af den meget flotte og store waterbuck. Til højre nærbilleder af øjnene på en gnu og en waterbuck.
Trofæer pakket og klar til hjemtransport - samt ophængning og beundring. På billedet til venstre anes hornene fra en impala bag plasticindpakningen yderst til venstre, og det store trofæ på begge billeder er en skuldermonteret nyala. På billedet til højre ses også en duiker samt en steenbock.
Sådan ser skind og skalpmonterede trofæer ud sammen og hængt op på en trofævæg.Til venstre ses horn og skind af impala og til højre af en nyala.

Mellem de to ophængte trofæer på trofævæggen ses et maleri af jægerens frue (som ung), og hun er også er med på billedet nederst til højre.
Under billederne af trofæerne ses dyrene lige efter, de blev skudt på Vygeboom, og de samme billeder er hængt op på væggen sammen med trofæerne.

Nedenunder ses to billeder en anden jægers gnu dels fra jagten og dels midlertidigt ophængt på den samme trofævæg som ovenover i stedet for maleriet.

Er der plads til flere trofæer på væggen,
og skal vi derned igen?
Ja da!

Så imponerende kan 2 skuldermonterede impalaler tage sig ud på en opsats. Flot trofæ, men kun 1 tomme /1 point fra guldmedalje Herover og herunder: trofæerne pakkes ud og fordeles - og ikke mindst beundres de og giver anledning til at friske jagthistorierne op!